Vill inte ha någon rubrik. Igen.

Fick upp lite julpynt hemma hos oss igår. Så mysigt :)
 
 

Idag är jag trött, som vanligt. Önskar att någon talat om för mig hur trött man kan vara när man är gravid, innan, så jag kunde förberett mig lite:) Att det dessutom blir mörkt vid fyra gör ju inte saken bättre direkt. Nu gillar jag ju visserligen att det blir mörkt vid fyra, iallafall i november och december, men trött blir man. Får helt enkelt lägga mig i soffan, äta och läsa resten av kvällen. Inte helt fel... :)

Böcker.

Liten bokenkät som jag hittade hos RouletteRousse!


Vad läser du just nu? Läser du helst en bok i taget?

Just nu läser jag Ni älskar dem inte av Belinda Bauer. Började med den igår, verkar spännande. Brukar inte gilla deckare dock men det händer att jag läser dem ändå. Och ibland blir man ju glatt överraskad. Läser även Innan du föder av Anna Wilsby för att förbereda mig inför förlossningen. Handlar om psykoprofylax och hur det fungerar. Den är bra, även fast jag inte läser i den så ofta som jag vill och borde. Är ju knappt tre månader kvar så det är ju hög tid att förbereda sig menar jag! Men är ju så mycket annat som ska hinnas med hela tiden. Jag läser flera böcker samtidigt. Sådär 4 stycken samtidigt är inte ovanligt.

Bästa boken du läst hittills i år?
Dark Places av Gillian Flynn! Väldigt, väldigt bra. Blev ju visserligen något besviken på slutet men vägen dit var så bra så det är ok att den inte höll hela vägen :) Har lånat hennes Vass Egg nu också, hoppas börja läsa den snart. Har 10 andra böcker jag också vill läsa...

Vilka är dina favoritförfattare?
Jag vet faktiskt inte. Jag gillar Joyce Carol Oates. Ibland. Ibland kan hon vara något jobbig att läsa. Jag har inte läst tillräckligt mycket än för att ha någon favoritförfattare helt enkelt.

Läser du någonsin självhjälpsböcker? Kan du rekommendera något inom genren?
Japp, ofta. Det blir alltid som man tänkt sig. Handbok i mental styrketräning av Olof Röhlander är den första jag tänker på och kan definitivt rekommendera den. Handlar precis om det som titeln antyder. Intressant och givande, har fått en del hjälp av den.

Finns det några böcker som vi kan bli förvånade över att hitta i din bokhylla?
Skulle inte tro det, nej. Sen äger jag tyvärr inte så många böcker.

Vilka slags historier dras du till?
Biografier. Och historier som skrämmer mig.

Några du undviker?
Chick-lit. Alltid. Deckare. För det mesta.

Hur organiserar du ditt hemmabibliotek?
Inte alls :)

Behåller du böcker eller ger du bort dem?
Behåller.

Identifierade du dig med några litterära figurer när du var barn? Vilka var dina hjältar?
Hm... Tror inte det men det är mycket möjligt. Läste väldigt mycket när jag var barn.

Om du fick träffa vilken författare som helst, död eller levande, vem skulle det bli?
Ingen aning.

Besvikelserna, de överskattade böckerna, de som helt enkelt inte är så bra: vilken bok kände du att du borde gilla (fast du inte gjorde det)?
Finns nog en del. Blir ofta besviken. Haha. Into the Wild gjorde mig besviken senast. Väldigt. Älskar ju filmen!

Senaste boken du lade åt sidan utan att läsa ut?

Into the Wild.

En bok du alltid tänkt läsa men inte kommit dig för att läsa ännu?
Den kvinnliga enucken av Germaine Greer. Har lånat den tre gånger men aldrig kommit längre än till sidan 10... Ingen aning om varför, den verkar ju helt klart intressant. Samm sak gäller Ken Folletts fortsättning på underbara Svärdet och spiran, En värld utan slut.

En bok du skäms over att du aldrig har läst?
Näää.

Vad ska du läsa härnäst?
Har lånat hem följande böcker; Vass egg, En sannolik historia, Rosario är död, Kvinnor om natten, Barnhandlerskan och Ett annat liv. Så, planen är att läsa ut alla dem! Får väl se hur det går.

På tal om...

På tal om feminism, så kan jag ju verkligen rekommendera serien American Horror Story. Den är inne på säsong tre nu men alla säsongerna är fristående så man kan börja titta på säsongerna i vilken ordning man vill. Första säsongen handlade om ett spökhus, säsong två om ett mentalsjukhus och säsong tre handlar om häxor. Anledningen till att serien är så väldigt bra är de kvinnliga karaktärerna! De har personligheter, de har saker att säga, de är intressanta osv. Känns så sjukt befriande att se en serie, en amerikansk dessutom, som behandlar kvinnor som människor. De tar också upp det i serien, sexism, och en massa andra samhällsproblem. Sen är serien, förutom att vara skönt feministisk, väldigt bra och ganska läskig ibland också :) Se den!
 
 

Riot Not Diet

Tänker att shoppen ska ha en mer feministisk framtoning.
Har lite saker redan men vill ha mer, mer, mer. Det får liksom bli temat för shoppen. Har inte lyckats hitta min egna grej än känner jag men nu kanske jag är något på spåren...
 
 
 
Här är ett halsband som jag gjorde tidigare i år.
 

Vill inte ha någon rubrik.

Läser, lägger upp saker på Tradera och längtar efter julen. Det är min dag.
 
 
Det här läser jag nu. Om zombies. Ska bli intressant att läsa Joyce Carol Oates bok om zombies :) Väldigt.
Fruktan är tredje och sista boken i triologin De Levande Döda. Ungdomsböcker om zombies. Lättlästa och ganska spännande.
 
 
Och så denna. Måste förbereda mig, är bara 3 månader kvar. Igår var det exakt tre månader kvar :)
 
 
Nu är jag hungrig men har väldigt svårt att komma på vad jag ska äta. Är mest sugen på lussekatter och pepparkakor. Är väldigt sugen på att börja julbaka men det får bli nästa vecka. Känns liite för tidigt än.
 

Rosa Rosetter

Sitter och pysslar med det här. Kommer upp i shoppen senare ikväll :)
 
 
Känner ett ohälsosamt sug efter lussekatter...

November.

15e november idag. Tiden går så fort. Julen närmar sig snabbt. Men vill inte att november ska vara över, älskar november men samtidigt kan jag ju inte förneka att jag längtar efter julmys. Speciellt efter att ha ljusslingor i hela lägenheten... :)Eftersom julen är min favorithögtid så hade jag tänkt slå på stort på shoppen, göra en massa julinspirerade smycken och kanske lite roligt julpynt. Men, ja, blev la inte riktigt så! Tiden räcker liksom inte till. Är så trött hela tiden att när jag kommer hem efter mina hundturer då vill jag helst bara läsa böcker. Men det går ju över, och det är inte så många hundturer kvar, sen kan jag fokusera helt på shoppen. Men då är ju julen över tyvärr :( Men det kommer ju fler!
 
Ett par julnaglar har jag hunnit med iaf. Sen är det ju ett tag kvar till julen så kanske hinner med lite mer. Förhoppningsvis. 
 
 
Fick en sån underbar idé alldeles nyss på tavlor jag vill göra. Av pärlplattor. Först och främst vill jag göra den så att vi kan ha den hemma men så tänkte jag också, den här idéen skulle man ju kunna sälja. Men passar det in i shoppen, eller ska jag göra en till, eller ska shoppen bara utvecklas... Får sova på saken. Hursomhelst, kan inte vänta tills imorgon så jag får sätta igång! Kommer bli så snyggt!
 
 

Den här tröttheten...

Jag är så trött. Hela tiden. Är väldigt jobbigt, finns så mycket jag vill göra men har verkligen ingen ork eller lust. :( Trodde inte det skulle vara såhär jobbigt att vara gravid faktiskt. Det är kul också, mysigt och spännande, men hade gärna sluppit orkeslösheten. (Nu är det väl bara min syster och mamma som läser här än och ni vet ju redan om att jag ska ha bebi, så därför det odramatiska avslöjandet:)).
Har iaf tagit ledigt från mitt hundjobb nästa vecka för att få lite mer ork. Som sagt, mycket jag vill göra. Med shoppen, bloggen, med hemmet, andra kreativa ideer jag har som inte rör shoppen och såklart, fixa en massa inför lillens ankomst, som ju närmar sig med stormsteg! Så bara lite nattjobb inatt, sen en veckas ledigt, ska bli så skönt och förhoppningsvis kan jag få tillbaks min energi :)