Böcker.

Liten bokenkät som jag hittade hos RouletteRousse!


Vad läser du just nu? Läser du helst en bok i taget?

Just nu läser jag Ni älskar dem inte av Belinda Bauer. Började med den igår, verkar spännande. Brukar inte gilla deckare dock men det händer att jag läser dem ändå. Och ibland blir man ju glatt överraskad. Läser även Innan du föder av Anna Wilsby för att förbereda mig inför förlossningen. Handlar om psykoprofylax och hur det fungerar. Den är bra, även fast jag inte läser i den så ofta som jag vill och borde. Är ju knappt tre månader kvar så det är ju hög tid att förbereda sig menar jag! Men är ju så mycket annat som ska hinnas med hela tiden. Jag läser flera böcker samtidigt. Sådär 4 stycken samtidigt är inte ovanligt.

Bästa boken du läst hittills i år?
Dark Places av Gillian Flynn! Väldigt, väldigt bra. Blev ju visserligen något besviken på slutet men vägen dit var så bra så det är ok att den inte höll hela vägen :) Har lånat hennes Vass Egg nu också, hoppas börja läsa den snart. Har 10 andra böcker jag också vill läsa...

Vilka är dina favoritförfattare?
Jag vet faktiskt inte. Jag gillar Joyce Carol Oates. Ibland. Ibland kan hon vara något jobbig att läsa. Jag har inte läst tillräckligt mycket än för att ha någon favoritförfattare helt enkelt.

Läser du någonsin självhjälpsböcker? Kan du rekommendera något inom genren?
Japp, ofta. Det blir alltid som man tänkt sig. Handbok i mental styrketräning av Olof Röhlander är den första jag tänker på och kan definitivt rekommendera den. Handlar precis om det som titeln antyder. Intressant och givande, har fått en del hjälp av den.

Finns det några böcker som vi kan bli förvånade över att hitta i din bokhylla?
Skulle inte tro det, nej. Sen äger jag tyvärr inte så många böcker.

Vilka slags historier dras du till?
Biografier. Och historier som skrämmer mig.

Några du undviker?
Chick-lit. Alltid. Deckare. För det mesta.

Hur organiserar du ditt hemmabibliotek?
Inte alls :)

Behåller du böcker eller ger du bort dem?
Behåller.

Identifierade du dig med några litterära figurer när du var barn? Vilka var dina hjältar?
Hm... Tror inte det men det är mycket möjligt. Läste väldigt mycket när jag var barn.

Om du fick träffa vilken författare som helst, död eller levande, vem skulle det bli?
Ingen aning.

Besvikelserna, de överskattade böckerna, de som helt enkelt inte är så bra: vilken bok kände du att du borde gilla (fast du inte gjorde det)?
Finns nog en del. Blir ofta besviken. Haha. Into the Wild gjorde mig besviken senast. Väldigt. Älskar ju filmen!

Senaste boken du lade åt sidan utan att läsa ut?

Into the Wild.

En bok du alltid tänkt läsa men inte kommit dig för att läsa ännu?
Den kvinnliga enucken av Germaine Greer. Har lånat den tre gånger men aldrig kommit längre än till sidan 10... Ingen aning om varför, den verkar ju helt klart intressant. Samm sak gäller Ken Folletts fortsättning på underbara Svärdet och spiran, En värld utan slut.

En bok du skäms over att du aldrig har läst?
Näää.

Vad ska du läsa härnäst?
Har lånat hem följande böcker; Vass egg, En sannolik historia, Rosario är död, Kvinnor om natten, Barnhandlerskan och Ett annat liv. Så, planen är att läsa ut alla dem! Får väl se hur det går.
Kom ihåg mig?