Pyssla - Skapa

Hade en kategori som jag döpt till "Pyssel och DIY". Bytte nu namn på den till "Skapande och DIY". Hatar att allt kreativt kvinnor gör alltid förminskas till pyssel medan män skapar. Asså, jag gillar ordet pyssel, det låter mysigt, men jag vet att det låter förminskande i mångas öron. Pyssla, typ samma som att vika roliga servetter eller sätta kort i ramar, när det man gör är så mycket mer kreativt än så.
Sluta använda ordet eller reclaima det?

Håller med. Vägrar kalla det pyssel. Jag ARBETAR. Jag arbetar eller skapar, ingenting annat. "Pyssel" är så nedvärderande, du vet sånt där som tjejer håller på med för att de inte vill göra något vettigt (=manliga saker som ger bra betalt).
Överhuvudtaget tycker jag att vi måste omvärdera synen på arbete och lönearbete, vad som är viktigt och vad som är oviktigt. Som till exempel: Ta hand om barn och gamla: allt mellan inga pengar alls och uselt betalt.
Skruva upp spirorör i ett tak (vilket min sambo gör om dagarna). 30 000:-/månaden.
Vad är rimligheten i det?
Tänk om de som skapar fick betalt för det arbete de har lagt ner? Att det skulle vara lika normalt att betala dig för det du skapar som att betala en bilmekaniker för att hen lagar din bil? Wow, liksom!
Kom ihåg mig?